Natuur

Wij merken dat iedereen denkt aan zon……….zee en strand, wanneer men boekt bij Villamazarron.

Wanneer u gast bent, in één van onze woningen of villa’s, zult u ervaren dat deze streek veel meer te bieden heeft dan hetgeen u verwacht had. Dit geldt zowel voor de strandwoning in Puntas de Calnegre als de woningen op de Mazarron Country Club.

De gehele Costa Calida is eigenlijk één groot natuurreservaat waarvan een deel ook beschermd is. De Sierra Espuña is een fantastisch voorbeeld van de mooiste ongerepte natuur. Hier vindt u de meest zeldzame planten en zelfs wilde dieren komen voor in deze streek.

Kijk ook eens omhoog ; er zijn vele soorten grote roofvogels in deze streek van Spanje.

Wanneer u er oog voor heeft vindt u ook de meest uiteenlopende planten tijdens uw wandeling.

En………. u hoeft er niet ver voor te reizen……………. Neem bijvoorbeeld de achteruitgang van de Mazarron Country Club, sla rechtsaf en u komt in Mazarron. Voordat u in Mazarron aankomt kunt u vele malen linksaf slaan. Één van de paden op en u kijkt uw ogen uit.

Gaat u linksaf bij de achteruitgang van de Mazarron Country Club komt u na anderhalf uur wandelen uit in La Pinilla. Onderweg zijn er vele paden waar u in kunt en niemand tegen zal komen. Echt prachtige natuur ; met name van januari tot mei.

Tevens is er een fantastische wandel- en fietsroute van Bolnuevo naar Puntas de Calnegre. Wanneer u sportief bent moet u die één keer gedaan hebben. Prachtige paden en vlak langs de kust. Geweldige uitzichten. Een must voor onze sportieve gasten.

Wanneer u toch in Puntas bent ; neem het pad ten westen van Puntas omhoog ( met auto, fiets of lopend) U komt door opzienbarende natuur en uiteindelijk bij de eerste mooi baai met zandstrand………. Droom al rustend heerlijk weg.

Vervolg het pad en u komt bij baai 2 ; Playa de las Mujeres (het vrouwenstrand).

Weer verder vindt u de laatste baai die u eventueel nog met de auto kunt bereiken. Prachtig en grote kans dat u de baai voor u alleen heeft. Denk bij mooi weer ook even aan snorkelen in de baai. Prachtige vissen zult u aanschouwen.

Om alle baaitjes op dezelfde dag te doen is prima te doen. Echter u kunt verder…………. Maar dan wel lopend en sommigen doen het op de mountainbike. Wat u dan allemaal tegenkomt houden wij als verrassing, zullen we maar zeggen. Maar……….echt de moeite waard.

Zo kunt u tijdens uw verblijf bij Villamazarron het nuttige met het aangename verenigen ; sportief bezig zijn en relaxen.

Wij raken in elk geval niet uitgepraat over hetgeen er qua natuur nog meer te beleven is in deze streek. Wij zullen u een opsomming doen van een aantal mogelijkheden ;

Heel veel fiets- en mountainbike routes in de streek. Wanneer u en uw vrienden een wandel en/of fietsvakantie willen boeken bij Villamazarron ; meld het ons. Wij zorgen voor prachtige routes.

Momenteel aanleg van een “via verde” een natuurpad van honderd kilometer lang als het klaar is. Voor fietsers, paardrijden etc., kortom alles behalve motorisch vervoer.

Bergbeklimmen is dicht bij mogelijk. De bergen zijn niet hoog maar er is voldoende te klimmen.

Houdt u van het spotten van dieren en vogels ; kom naar de Costa Calida. Het is de moeite waard.

Gek op vissen ? Huur een bootje en neem het ervan. De baai van Mazarron is rijk gevuld met vele soorten vis. Ook op het water is de natuur prachtig. Huur een bootje of maak een rondvaart.

Er zijn zelfs trips om dolfijnen te kijken in bepaalde jaargetijden.

Bent u plantenkenner ? In deze streek groeien heel bijzondere planten. Zelfs enkele variëteiten die in de rest van Europa nauwelijks voorkomen.
Waag het erop en kom naar de Costa Calida, boek een woning bij Villamazarron. Ons streven is het u zo naar de zin te maken dat u terugkomt.
Dus zonaanbidder, Bourgondiër, zoekende naar RUST en RUIMTE of natuurliefhebber ?

Villamazarron biedt het u allemaal, prachtige woningen in een fantastische streek met voor ieder wat wils.