Binnenland

De woningen zijn gelegen op het resort “Mazarron Country Club”.

De Country Club ligt enkele minuten vanaf de de stad Mazarron in de provincie Murcia aan de Costa Calidá.

Murcia is de meest zuid-oostelijke provincie van Spanje.

Het resort ligt tegen een berg en kijkt uit over het dal.

Binnen 10 minuten met de auto bent U aan de kust met alle faciliteiten die U maar wenst.

De ligging van de “Mazarron Country Club” is zeer gunstig voor allerlei uitstapjes naar de rest van de omgeving/streek/provincie.

Op 5 minuten vanaf het resort is een mooie 18-holes golfbaan waar u gebruik van kunt maken.

In het stadje Mazarron vindt u alle winkels die u wenst. Tevens is in Mazarron (net als alle dorpjes en steden in de buurt) zeer geregeld markt.

Nog leuker is het om enkele minuten door te rijden naar het badplaatsje Puerto de Mazarron. Deze badplaats vooziet in alles wat u van een badplaats verwacht. Hoogbouw komt er echter in de gehele kuststrook niet voor. Er staat welgeteld 1 hoge flat in Puerto de Mazarron. Baaitjes, prachtige stranden, heerlijk restaurantjes en niet onbelangrijk, zeer vriendelijke bevolking in deze streek. Ook 2 prachtige jachthavens en promenades.

Over promenades gesproken…. bezoek Bolnuevo met z’n prachtige promenade en zand sculpturen.

Wanneer u van Puerto in oostelijke richting rijdt langs de kust komt u in Isla Plana. Ook een heel leuk kustplaatsje met leuke restaurantjes en mooi rustige strandjes. Nog iets verderop ligt het dorpje La Azohia. Vanaf La Azohia worden allerlei zeetrips georganiseerd.

E zijn vele mogelijkheden van rondvaarten, huren van waterscooters en motorboten om de prachtige kustlijn van de Costa Calidá ook eens van de andere kant te bekijken. Ook duiklessen, dolfijnen-trips, vissen etc.etc.Alles is mogelijk.

Tussen de beide kustdorpjes Isla Plana en La Azohia kunt u via de ‘oude weg’ door de bergen naar Cartagena. Een afslag van deze weg brengt u hoog in de bergen waar op de kustrotsen een enorm groot oud fort uit begin 20e eeuw staat. Ter verdediging van de stad Cartagena staan er enorme kanonnen op de rotsen. Geniet aldaar van de prachtige uitzichten en beeld u in hoe het vroeger geweest moet zijn wanneer u door het oude fort dwaalt.

Wanneer u door de bergweggetjes in de stad Cartagena bent aangekomen zult u versteld staan van de prachtige gebouwen die u aldaar treft. Cartagena was met name vroeger een heel belangrijke havenstad voor Spanje. Ook daar vindt u uiteraard mooi pleintjes,heerlijke restaurantjes en barretjes.

Terug naar het resort vanuit Cartagena is het ook mogelijk de pas geopende tolweg te nemen. Binnen 20 minuten bent u via deze weg weer in Mazarron en op het resort.

Vanaf het resort kunt u ook een bezoek brengen aan de zandsculpturen van Bolnuevo.In dit kustdorpje (10 minuten vanaf het resort) zijn ook rustige stranden.Er zijn aldaar ook veel strandsport mogelijkheden,eethuisjes, barretjes en terassen.

Via de snelweg Mazarron Vera kunt u een bezoek brengen aan het bijzondere bergdorpje Mojacar.Dit witte dorpje is wel heel toeristisch maar zeker de moeite van een bezoekje waard.Vele kunstenaars zijn door de jaren heen in dit dorpje neergestreken.Vele huizen en gebouwen in het dorpje zijn weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht.Vele steile en smalle straatjes in Mojacar.

Bent u geinteresseerd in ruige natuur, rotsen en rust na een bezoek aan Mojacar dan is het nationale park “Sierra Espuña” een must !!! Uren kunt u wandelen zonder iemand tegen te komen.Tevens met de auto is de Espuña een prachtige rit. Binnen een half uur vanaf het resort bent u in de “Sierra Espuna”.

Wilt u een fantastische wandeling maken om een bergketen, door kloven en prachtige natuur aanschouwen ? Rijdt naar Aledo in de Sierra Espuña. Vervolg uw weg vanuit Aledo richting Lorca. Na ongeveer 1,5 kilometer ziet u een bordje ;

“El estrecho de la arboleja” Volg het en start uw wandeling.

En……….. bent u toch op weg naar de  Espuña ? Stop even bij “Santa Eulalia Totana”, tussen Totana en Aledo! Bekijk de prachtige kerk, neem iets lekkers op het terras en geniet van de fantastische natuur.